Πώς θα καταφέρετε να διαβάζετε 200 βιβλία κάθε χρόνο

Τετάρτη 22/2/2017
 
 
Όσο χρόνο σπαταλούμε κάθε χρόνο στα social media, άλλο τόσο χρειαζόμαστε για να διαβάσουμε 200 βιβλία. Η επιλογή είναι δική μας!

Η συνταγή είναι απλή και στο τέλος θα νιώσετε σίγουρα ότι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σας. Δεν είναι ανάγκη να διαβάζετε 500 σελίδες την ημέρα για να τα καταφέρετε! Μπορεί ο αριθμός να φαντάζει μεγάλος, αλλά δεν είναι. Όλοι μπορούμε να το κάνουμε.

Απλά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα εξής:

1. Μην τα παρατήσετε πριν ακόμη αρχίσετε

Όταν ακούμε "200 βιβλία" τρομάζουμε. Μας μοιάζει αδύνατο. Αν σταθούμε και το σκεφτούμε όμως, θα δούμε ότι είναι πολύ πιο απλό. Αρκεί να μην τα παρατήσουμε πριν αρχίσουμε!

2. Υπολογισμοί με απλά μαθηματικά

Ο μέσος αναγνώστης διαβάζει 200-400 λέξεις το λεπτό. Έστω ότι ένα βιβλίο έχει 50.000 λέξεις. Και τώρα οι υπολογισμοί:

200 βιβλία Χ 50.000 λέξεις/βιβλίο = 10 εκατ. λέξεις
10 εκατ. λέξεις/400 λέξεις ανά λεπτό = 25.000 λεπτά
25.000 λεπτά/60=417 ώρες

Δηλ. περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά κάθε ημέρα.

3. Βρείτε χρόνο

Ο μέσος αμερικανός παρακολουθεί περίπου 1642 ώρες τηλεόραση ετησίως και ξοδεύει 608 ώρες από τον χρόνο του στα social media. Ίσως για την Ελλάδα δεν ισχύουν ακριβώς αυτά τα νούμερα, αλλά αν αναλογιστείτε πόσο χρόνο περνάτε μπροστά στις οθόνες, τότε ίσως αναθεωρήσετε την άποψη ότι δεν προλαβαίνετε να διαβάσετε βιβλία. Απλά θα χρειαστεί να αλλάξετε προτεραιότητες. 

4. Εφαρμογή του σχεδίου

Όλοι γνωρίζουμε ότι το διάβασμα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να διαβάζουμε περισσότερο. Αλλά αποτυγχάνουμε στην εφαρμογή. Για να τα καταφέρετε θα πρέπει να φροντίσετε ώστε τίποτα να μην σας αποσπά την προσοχή την ώρα που ανοίγετε το βιβλίο. 

Επίσης, τα βιβλία θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα. Τοποθετήστε τα σε πολλούς χώρους του σπιτιού, διαβάστε ενώ μετακινήστε με τα μέσα μεταφοράς ή κατά τη διάρκεια της αναμονής και κατεβάστε εφαρμογές για να διαβάζετε από το κινητό σας.