Τι είναι το BookSharing;

Η γνώση είναι σαν την φωτιά, όταν την μοιράζεσαι με άλλους όχι μόνο δεν χάνεις κάτι από την φωτιά σου, αλλά δημιουργούνται πολλές φλόγες, οι οποίες μαζί είναι μια δυνατή φωτιά. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε η δραστηριότητα του ΒookSharing. To να μπορούμε να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και την αγάπη μας για το βιβλίο μαζί με τους άλλους.


Σε μια δύσκολη εποχή, που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους, είναι πολύ θετικό να υπάρχουν άνθρωποι που να θέλουν να μοιραστούν και να προσφέρουν,πέρα από τα  βιβλία, σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα. Λένε ότι όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο οι σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας, αποτυπώνονται πάνω σε αυτό και δίνοντας ένα βιβλίο προσφέρουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.


Με διάθεση λοιπόν να μοιραστούμε και να προσφέρουμε στον άλλο ότι καλύτερο μπορούμε,  το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας, διαλέγουμε ένα η και περισσότερα βιβλία να τα ανταλλάξουμε με άλλους. Η δραστηριότητα αυτή δεν είναι ακόμα ένα "παζάρι" για να πετάξουμε άχρηστα πράγματα αλλά, λέξεις όπως αλληλεγγύη, εθελοντισμός και πολιτισμός να αποκτήσουν την πραγματική τους έννοια και σημασία.

Τι κάνουμε;


Φέρνουμε την καλύτερη μας διάθεση και ένα ή παραπάνω βιβλία να τα ανταλλάξουμε με άλλους. Παρουσιάζουμε συνοπτικά το βιβλίο που φέραμε και αν θέλουμε λέμε λίγα λόγια για το τι είναι αυτό που κρατάμε από το βιβλίο που φέραμε. Όπως είπαμε σκοπός δεν είναι μόνο η ανταλλαγή βιβλίων αλλά και σκέψεων, συναισθημάτων & ιδεών!

Όποιος βρίσκει το βιβλίο ενδιαφέρον σηκώνεται το παίρνει και παρουσιάζει το δικό του βιβλίο. Αν ενδιαφέρονται περισσότερα άτομα για το ίδιο βιβλίο, γίνεται συνεννόηση μεταξύ των ενδιαφερόντων και εκείνου που έφερε το βιβλίο. Γενικά δεν υπάρχουν κάποιοι στενοί κανόνες και οι συμμετέχοντες βοηθούν στο να πραγματοποιηθεί μια όμορφη βραδιά.

Τι άλλο υπάρχει στο BookSharing;

Μέτα την ανταλλαγή των βιβλίων υπάρχουν δραστηριότητες που συμπληρώνουν την βραδιά. Γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και αφιερωμάτων με θέμα το βιβλίο. Επίσης στον χώρο που φιλοξενείται το ΒookSharing υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές βιβλιοθήκες με πλούσια συλλογή βιβλίων όλων των κατηγοριών. Όποιος θέλει μπορεί να ξεναγηθεί στον χώρο αυτό και να δει από κοντά την θαυμάσια αυτή συλλογή βιβλίων.

Κάθε πότε γίνεται;

Σχεδόν κάθε μήνα γίνεται μια βραδιά ανταλλαγής βιβλίων. Η ακριβής ημερομηνία θα γίνεται γνωστή μέσα από την ιστοσελίδα του BookSharing και από την σελίδα του Facebook. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να λαμβάνει mail ή να τηλεφωνήσει και να ενημερωθεί σχετικώς. Τα τηλέφωνα και το mail βρίσκονται στην καρτέλα στοιχεία επικοινωνίας της ιστοσελίδας."Επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας εδώ "