Μουσικά κομμάτια που εμπνεύστηκαν απ΄τη λογοτεχνία

Ποιος είπε ότι τα βιβλία γίνονται μόνο κινηματογραφικές ταινίες;


Μπορεί η λογοτεχνία να έχει εμπνεύσει εκατοντάδες δεκάδες κινηματογραφιστές, αλλά έχει γίνει το ίδιο και με τους μουσικούς. Παρακάτω παραθέτουμε 4 χαρακτηριστικά παραδείγματα για να πειστείτε.

Nirvana - Scentless Apprentice


Ο Γερμανός συγγραφέας Patrick Süskind έγραψε το 1985 το «Άρωμα» το οποίο στιγμάτισε βαθιά τον Kurt Cobain. Στο τραγούδι αυτό των Nirvana οι στίχοι «Every wet nurse refused to feed him/Electrolytes smell like semen» δεν μοιάζουν ασυνάρτητοι σε όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο...
The Cure - Killing an Arab


Μπορεί ο τίτλος να μοιάζει αντι-ισλαμιστικός, στην πραγματικότητα όμως οι στίχοι του τραγουδιού "Standing on a beach with a gun in my hand/Staring at the sea, staring at the sand/Staring down the barrel at the Arab on the ground" είναι η κεντρική σκηνή στο έργο του Καμύ «Ο ξένος», στο οποίο ο Mersault δολοφονεί χωρίς λόγο έναν Άραβα στην Αλγερία.


Bruce Springsteen - The Ghost of Tom Joad


Ο Tom Joad, ο ήρωας του βιβλίου «Τα σταφύλια της Οργής» του John Steinbeck είναι παρών στο συγκεκριμένο τραγούδι. Οι στίχοι «I'm sittin' down here in the campfire light Searchin' for the ghost of Tom Joad»  είναι χαρακτηριστικοί της αναζήτησης του εφιαλτικού παρελθόντος.


Mastodon - Blood and Thunder


Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τον Moby-Dick του Herman Melville. Ο τραγουδιστής των Mastodon μοιάζει με τον κυβερνήτη που διατάζει τα μέλη του κοινού του να ρίξουν τα καμάκια τους επάνω στη λευκή φάλαινα. «Aim directly for his crooked brow/And look him right in the eye».