«Αστυνομικά» καλοκαίρια!


Χριστίνα Ελενοπούλου

Πανέξυπνοι ντετέκτιβ, πρόσωπα με σκοτεινό παρελθόν, ανεξιχνίαστοι –με την πρώτη ματιά- φόνοι και διάχυτο μυστήριο είναι έτοιμα να συνοδεύσουν το φετινό καλοκαίρι όσων επιλέξουν να επενδύσουν σε κάποια από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες αστυνομικών μυθιστορημάτων.


«Αστυνομία», Jo Nesbø

Εκδόσεις Μεταίχμιο


Αστυνομικοί δολοφονούνται με βίαιο τρόπο στο Όσλο. Τα εγκλήματα μοιάζουν να μη έχουν λύση και ο δολοφόνος συνεχίζει να είναι ελεύθερος. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, ο οποίος καλείται αυτή τη φορά να αφήσει πίσω τα προσωπικά του προβλήματα και να βρει την άκρη στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Άλλη μια περιπέτεια του διάσημου Νορβηγού συγγραφέα με πρωταγωνιστή τον Χόλε, γεμάτο ανατροπές μέχρι και το τέλος.

«Η Πόλη», Blake Crouch

Εκδόσεις Διόπτρα


Η έρευνα του μυστικού πράκτορα Ήθαν Μπέρκ για την εξαφάνιση δύο συναδέλφων του τον οδηγεί στη φαινομενικά ήσυχη πόλη Πάινς στο Αϊντάχο.  Μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι κάτι δε πάει καλά… Χωρίς ταυτότητα και κινητό τηλέφωνο, αποκλεισμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, ο Ήθαν προσπαθεί να λύσει τα διάφορα ερωτήματα που συνεχώς εμφανίζονται μπροστά του, αν καταφέρει βέβαια να επιβιώσει…


«Άνθρωπος χωρίς ανάσα», Philip Kerr

Εκδόσεις Κέδρος

Μεταφερόμαστε στο Βερολίνο του 1943. Ο Μπέρνι Γκούντερ, εργαζόμενος στο Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου, αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση ενός ομαδικού τάφου κοντά στο Σμολένσκ της Ρωσίας, που είναι υπό γερμανική κατοχή. Η προέλευση των ανθρώπινων υπολειμμάτων, άγνωστη. Εάν αποδειχθεί ότι ανήκουν σε Πολωνούς στρατιώτες που εκτελέστηκαν από τους Ρώσους, το γεγονός αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ενότητα των Συμμαχικών Δυνάμεων και ο Υπουργός Προπαγάνδας Γκέμπελς είναι έτοιμος να το χρησιμοποιήσει. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

«Μαύρα φτερά», Ann Cleeves

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μια έφηβη βρίσκεται δολοφονημένη μέσα στο πυκνό χιόνι στο Σετλαντ. Οι υποψίες πέφτουν γρήγορα στον μοναχικό Μαγκνους Τέιτ, όπως και πριν από κάποια χρόνια, όταν είχε εξαφανιστεί ένα κορίτσι. Ο ντετέκτιβ Τζίμι Πέρεζ πρέπει να ανακαλύψει εάν ο Τέιτ είναι όντως ο δολοφόνος ή θύμα της καχυποψίας των κατοίκων, καθώς βυθίζεται όλο και περισσότερο στο παρελθόν της κοινότητας του Σέτλαντ.

«Έγκλημα στη Πάρο», Μπακούρης Γιώργος

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιαννίδης δέχεται τη πρόσκληση του παιδικού του φίλου και τώρα επιτυχημένου επιχειρηματία, να παραθερίσει στο σπίτι του τελευταίου στη Πάρο. Καλεσμένοι είναι ακόμα αρκετά μέλη της υψηλής κοινωνίας. Οι διακοπές ξεκινάνε ευχάριστα. Η ηρεμία και η ξεγνοιασιά όμως διαταράσσονται, όταν στο τοίχο του ξενώνα βρίσκεται γραμμένη η λέξη ΞΕΡΩ με κόκκινο κραγιόν… Και μετά από κάποιες μέρες, ένας από τους καλεσμένους στραγγαλίζεται μυστηριωδώς… Ο Κλέανθος γυρίζει στα αστυνομικά του καθήκοντα και ανακρίνει τους καλεσμένους και το υπηρετικό προσωπικό, ελπίζοντας να βρει το κίνητρο του δολοφόνου.

Η περιπέτεια και το σασπένς είναι μόνο ένα βιβλίο μακριά…!  
Πηγή: hashmag.gr