Το μικρότερο ββλίο του κόσμου!

Υπάρχουν πολλοί που δεν βρίσκουν κάποια ικανοποίηση με το να διαβάσουν ένα βιβλίο. Άλλοι δεν καταφέρνουν ποτέ να το τελειώσουν, τις περισσότερες φορές επειδή δεν διαβάζουν συστηματικά με αποτέλεσμα να ξεχνούν όσα έχουν ήδη διαβάσει. Και μερικοί δεν έχουν απλά την υπομονή να φτάσουν μέχρι το τέλος, ακόμα και αν το βιβλίο δεν είναι πολύ μεγάλο.

Αν, όμως, είναι μικροσκοπικό και περιέχει μόνο μερικές λέξεις ή λίγες φράσεις; Σίγουρα ο καθένας θα έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά. Ακόμα και από περιέργεια, για να δει πώς έστω και αυτές οι λίγες λέξεις μπορούν να χωρέσουν σε ένα βιβλίο που έχει το μέγεθος του νυχιού του αντίχειρα... 
Το βιβλίο έχει φτιάξει ο Evan Lorenzen, καλλιτέχνης με έδρα το Κολοράντο, και έχει ύψος 2,54 cm. Δεν είναι το πρώτο μικροσκοπικό βιβλίο που φτιάχνει, αλλά είναι το καινούριο του. Έχει τίτλο “Life' s Lil Pleasures” (οι μικρές απολαύσεις της ζωής) και μέσα αναφέρει όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνουν τη ζωή να αξίζει πολλά, όπως η μυρωδιά της βροχής ή ο ήχος των πουλιών που κελαηδούν. 

Εκτός από το μέγεθός του, το βιβλίο αυτό ξεχωρίζει και για την ποιότητά του, που θυμίζει χαϊκού. Εκεί μεταφέρει κάθε όμορφη ανάμνησή του, τα συναισθήματά του και τις πιο βαθιές του σκέψεις. Και όλα αυτά σε ελάχιστες λέξεις. Άλλωστε, δεν χωράνε και περισσότερες... 
Εντυπωσιακό και το γεγονός πως τα “κείμενα” συνοδεύουν εικόνες. Δεδομένου του μεγέθους τους και της μεγάλης δυσκολίας να δημιουργηθούν, είναι απλά απίστευτες. Χρησιμοποιεί περισσότερο μολύβι και μελάνι. Κάποιες φορές χρησιμοποιεί και νερομπογιές, αλλά όπως είναι εύκολα κατανοητό, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. 

Οι μικρές απολαύσεις της ζωήςΑυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Η μυρωδιά της βροχήςΑυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Το να κάνουμε βόλτα με το καροτσάκι του σούπερ μάρκετΑυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Ξεκολλώντας αυτό που έχει κολλήσει στα δόντια μαςΑυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Τα πουλιά που κελαηδούνΑυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Το να τρώμε τα δημητριακά μας στο κεφάλι του εχθρού μας Αυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Το να ξεπερνάμε τα δεσμά του σώματός μας Αυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Τα μπαλόνια Αυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!

Ένα βιβλίο όσο μια καρφίτσα!Αυτό είναι ίσως το μικρότερο βιβλίο του κόσμου!
Ένα αντίστοιχο βιβλίο, η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο μεγαλύτερο, πρωταγωνίστησε και σε μια σκηνή στη σειρά Black Books, όπου ο χαρακτήρας του Manny, o Bill Bailey, το αναζητά απεγνωσμένα για να μπορέσει να ηρεμήσει. Τελικά, μάλλον, τα μικρά πράγματα στη ζωή μας προσφέρουν περισσότερα.

Πηγή: http://www.pathfinder.gr/stories/4244168/ayto-einai-isws-to-mikrotero-biblio-toy-kosmoy/