Ο χειμώνας ήρθε, το επόμενο βιβλίο του Game of Thrones όχι!

Πλησιάζει η στιγμή που αυτοί που έχουν διαβάσει τα βιβλία δεν θα έχουν ύφος απέναντι σε όσους παρακολουθούν την τηλεοπτική σειρά. Η ιστορία δεν θα προχωρήσει ούτε το 2015 

Όσοι έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία του Game of Thrones και ως παλιοχαρακτήρες, απειλούσατε αυτούς που βλέπουν τη σειρά, ότι θα τους αποκαλύψετε τι γίνεται παρακάτω, μάλλον θα χάσετε τις μαγικές σας δυνάμεις. 

     Σύμφωνα με το Forbes, ο εκδότης του G RR Martin, επιβεβαίωσε επισήμως ότι το επόμενο βιβλίο "The Winds of Winter" (το 6ο της σειράς), δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα.

     Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον σίγουρο ότι η τηλεοπτική σειρά του HBO, σε επίπεδο πλοκής θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα βιβλία, πριν ο Martin τελειώσει την ιστορία.

http://watchersonthewall.com/wp-content/uploads/2014/12/got21.jpg

    Το Forbes, παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα των βιβλίων και της σειράς και πιθανότατα έχει δίκιο. Σύντομα στη σειρά, ίσως και από τον κύκλο που θα αρχίσει αυτό τον Απρίλιο, αυτοί που έχουν διαβάσει τα βιβλία θα αρχίσουν ίσως να βλέπουν πράγματα στην πλοκή, που δεν γνωρίζουν. Οπότε τέρμα τα πονηρά χαμόγελα και το ύφος "να δεις τι έχει να γίνει παρακάτω. Εγώ ξέρω".

    Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τις χρονιές έκδοσης των βιβλίων της σειράς "Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου":

A Game of Thrones (1996)
A Clash of Kings (1998)
A Storm of Swords (2000)
A Feast for Crows (2005)
A Dance with Dragons (2011)

    Εκτός από τα πρώτα τρία βιβλία, που κυκλοφορούσαν ανά 2 χρόνια, παρατηρούμε ότι μεταξύ του 3ου και του 4ου μεσολαβούν 5 χρόνια και μεταξύ του 4ου και του 5ου, 6 χρόνια.

    Με βάση τα παραπάνω, όσοι ήλπιζαν ότι θα διαβάσουν τη συνέχεια μέσα στο 2015, μάλλον έχουν πιο πλούσια φαντασία και από τον συγγραφέα. 

http://www.91x.com/wp-content/uploads/2015/01/game-of-thrones-season-premier-wallpaper.jpg

    Αν δούμε και το χρονοδιάγραμμα της τηλεοπτικής σειράς, καταλαβαίνουμε γιατί σύντομα το GoT, θα πέσει θύμα της επιτυχίας του.

Σεζόν 1 (2011) -Βιβλίο 1
Σεζόν 2 (2012) -Βίβλιο 2
Σεζόν 3 (2013) -Βιβλίο 3, μέρος πρώτο
Σεζόν 4 (2014) -Βιβλίο 3, μέρος δεύτερο και μερικά στοιχεία από 4ο και 5ο
Σεζόν 5 (2015) -Στοιχεία από τα βιβλία 4 και 5 και ίσως και από το αδημοσίευτο 6ο

    Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν αρχίσουν να προβάλλονται επεισόδια μετά το 6ο, καθώς η ιστορία θα ολοκληρωθεί στο 7ο βιβλίο, δηλαδή καλά κρασιά (από το Ντορν).

    Σίγουρα θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καθώς ο συγγραφέας λόγω της ενασχόλησής του με την τηλεοπτική σειρά, δεν γράφει πλέον με τόσο γρήγορους ρυθμούς.

    Δύο είναι τα πιθανότερα ενδεχόμενα. Είτε ο Martin θα καθοδηγήσει τους παραγωγούς, δίνοντάς τους στοιχεία για το πώς θα τελειώσουν την ιστορία, είτε θα τους αφήσει σχετικά ελεύθερους και η ιστορία θα έχει διαφορετικό τέλος στα βιβλία και διαφορετικό στην τηλεόραση.

    Το δεύτερο ίσως να είναι καταστροφικό, γιατί το κείμενο του Martin, είναι πράγματι πολύ καλό για να αφεθεί στην τηλεοπτική οπτική, έστω και αν μιλάμε για μια παραγωγή τόσο υψηλής ποιότητας.

http://winteriscoming.net/wp-content/uploads/2015/02/George-RR-Martin.jpg

    Το απευκταίο, είναι να αρχίσουν να τραβάνε τη σειρά από τα μαλλιά, ώστε να προλάβει ο συγγραφέας να προχωρήσει την ιστορία στα βιβλία. Υλικό υπάρχει, καθώς πολλά μπορούν να εξηγηθούν σχετικά με το παρελθόν των ηρώων, τη μητέρα του Τζον Σνόου (στα βιβλία δεν αναφέρεται ρητά ποια είναι, στο διαδίκτυο υπάρχει μια αρκετά βάσιμη θεωρία), αλλά και τον πόλεμο που οδήγησε τον Ρόμπερτ στην εξουσία.

    Σε κάθε περίπτωση, ο Martin έχει αργήσει, ωστόσο δεν σηκώνει μύγα στο βαλυριανό σπαθί του, όταν ακούει ότι ίσως δεν προλάβει να τελειώσει την ιστορία. Οπότε, ας περιμένουμε!

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/o-xeimwnas-hrthe-to-epomeno-vivlio-toy-game-of-thrones-oxi.3281241.html